REGION

Pobjegli iz zatvora u Sremskoj Mitrovici: Uhvaćeni na kupanju u Budvi zbog fotografija na Facebooku

Avaz.ba

22.10.2017

Budvanska kriminalistička policija uhapsila je državljane Srbije A. B. N. (27) i J. R. (28), koji su posle bjekstva iz zatvora u Sremskoj Mitrovici došli u Crnu Goru. 

Podgoričke Vijesti pišu da obojicu u Srbiji čekaju zatvorske kazne od četiri i sedam godina. Terete se za dilanje droge, nedozvoljeno držanje oružja, teške krađe.

Nakon bjekstva iz mitrovačkog zatvora policija za njima nije raspisala potjernicu, a njih dvojica su, prije mesec i po dana otišla na “odmor” u Budvu.

Međutim, tamošnji inspektori protiv njih podnijeli prekršajne prijave zbog ilegalnog boravka u Budvi, ali i zato neposjedovanja ličnih dokumenata.

Poslije podnošenja te prijave, sprovedeni su sudiji za prekšaje koji im je odredio novčane kazne, kako to zakon i propisuje. Međutim, nisu imali novca da plate kazne pa su odmah upućeni na izdržavanje zatvorskih kazni od po 11 dana u spuškom zatvoru.

Interesantno je da dok su se u Budvi “odmarali” od zatvora u Sremskoj Mitrovici, bjegunci su stavljali svoje fotografije na društvene mreže. Tako je Nanasi, 17. septembra, kao profilnu sliku stavio svoju fotografiju, u kupaćem kostimu, pored mora. Pored slika sa plaže napisao je “neka puknu dušmani” i “ovdje sam slobodan ko galeb mogu do sutra da me traže”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.