REGION

Promoviran film "Mi djeca sa stanice Zoo"

S promocije filma

Piše: A. Na.

23.10.2017

U Domu za kulturu u Bijelom Polju prikazan je film "Mi djeca sa stanice Zoo". Projekciji su prisustvovali učenici iz JU Gimnazije "Miloje Dobrašinović", JU Srednje stručne škole i JU Srednje elekro-ekonomske škole iz Bijelog Polja. 

- Zahvalni smo direktoru Abazu Dizdareviću, koji nam je omogućio da film prikažemo i u njihovom gradu. Pored, edukativnog, projekcija je imala i humanitarni karakter za Amara Drndara iz Bijelog Polja, koji se nalazi na liječenju u Čikagu – kazala je profesorica književnosti Senada Đešević iz Plava. 

Prema njenim riječima, amaterski film je premijerno prikazan i u velikoj sali KIC "Budo Tomović" u Podgorici. 

- Drago mi je direktorica KIC-a Snežana Burzan sa svojim timom, nakon sedam uspješnih projekcija širom Crne Gore, prepoznali naš rad i važnost prikazivanja jednog ovakvog edukativnog filma i u njihovom gradu – Ističe Đešević. 

Ona ističe, da je promociji zajedno sa suprugom prisustvovao poznati akademik, pisac, pjesnik i slikar Zuvdija Hodžić, te bivši i sadašnji učenici JU SMŠ "Bećo Bašić" iz Plava, “Spasoje Raspopović” iz Podgorice, “Bratstvo jedinstvo” iz Ulcinja, Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice, OŠ“Pavle Rovinski” iz Podgorice, OŠ "Pavle Strugar" iz Ulcinja, kao i korisnici Centra za prava djeteta i JU Kakaricka gora iz Podgorice. 


Liječenje u Turskoj


- Posebno bih se zahvalila koleginici Maji Perić prof. njemačkig jezika, iz Ulcinja, koja je sa svojom koleginicom Mirom Knežević, na projekciju dovela 30 svojih učenika. Publika je prije projekcije bila u prilici da u donatorsku kutiju na ulazu, priloži određena sredstva za liječenje Podgoričanke Nevenke Slomović, koja boluje od cerebralne paralize i priprema se da liječenje nastavi u Turskoj – istakla je Đešević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.