REGION

Hakeru iz Beograda oduzet Audi A8, iz zatvora pljačkao strane banke

Avaz.ba

25.10.2017

U okviru pojačane kontrole sigurnosno interesantnih osoba, službenici podgoričke policije su preksinoć priveli Beograđanina Miloša Čujovića i od njega oduzeli luksuzni automobil Audi A8, pišu Dnevne novine.

Čujovića je, dok je upravljao luksuznim Audijem, zaustavila patrola na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, odakle je upućen u Policijsku stanicu na saslušanje. 

Prema saznanjima DN iz policije, nakon davanja iskaza, pušten je na slobodu, a automobil kojim je upravljao privremeno je zadržan radi daljih pretraga, prenosi portal cdm.me.

Ovaj Beograđanin javnosti je poznat kao "haker" koji je nakon hapšenja zbog računarske prevare, uspio da iz zatvorske ćelije, sa inozemnih bankovnih računa na račune u crnogorskim bankama prebaci više od milion eura. 

Prema navodima te optužnice po kojoj se još sudi, Čujović je zajedno sa Nebojšom Boškovićem, sa kojim je bio cimer u ćeliji, 2013. godine organizovao kriminalnu grupu i preuzimanjem novca sa stranih bankarskih računa, sebi pribavili korist od 1.446.171 eura.

Uz priloženo jemstvo od 230.000 eura, njemu je ljetos ukinut pritvor, uz zabranu napuštanja teritorija Podgorice i obaveza povremenog javljanja državnom organu. 

Za vrijeme boravka u Istražnom zatvoru u Spužu od njega je oduzeto čak dvadesetak mobilnih telefona koje mu je, po sopstvenom priznanju, uz pozamašne novčane naknade, doturio službenik Istražnog zatvora.

Čujović je poznat i kao prva osoba koja je u Srbiji uhapšena zbog internet-prevare, još 2003. 

Prema pisanju srbijanskih medija, tamošnja policija je imala saznanja i da se iz Srbije sklonio kada su mu prije šest godina osobe iz kriminalnog miljea zbog neraščišćenih računa odsjekle tri prsta na ruci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.