REGION

"Euro-Asfalt" u Crnoj Gori dobio posao vrijedan 40 miliona KM

Fena

25.10.2017

Ugovor vrijedan 40 miliona KM potpisan je danas u Podgorici između Direkcije za saobraćaj Crne Gore i bh. kompanije "Euro-Asfalt", a predmet ugovora je izgradnja druge faze obilaznice Rožaje.

Projekt obuhvata sve građevinske radove na izgradnji saobraćajnice duge 2,6 kilometara, a bit će građena i dva tunela u dužini 1.193 i 693 metra, kao i dva mosta dužine 18 i 155 metara.

Direktor "Euro-Asfalta" Hamed Ramić zahvalio je na povjerenju koje je ukazano konzorciju kojeg predstavlja i izrazio nadu da će saradnja između crnogorskih institucija i bh. kompanija biti nastavljena.

Također, direktor Direkcije za Saobraćaj Crne Gore Savo Parača izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa "Euro-Asfaltom".

- Rok za završetak posla koji smo potpisali danas je 24 mjeseca od dana uvođenja u posao i čim prođe faza pripremnih radova krećemo u realizaciju - kazao je Parača.

Ovo je treći ugovor koji je "Euro-Asfalt" potpisao u Crnoj Gori za 10 mjeseci, čime ukupna vrijednost dogovorenih radova ove kompanije u Crnoj Gori iznosi 130 miliona KM, saopćeno je iz "Euro-Asfalta".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.