REGION

Autobuska stanica u Herceg-Novom prodata za 370.000 eura

Avaz.ba

15.11.2017

Autobuska stanica u Herceg-Novom prodata je za 370.000 eura jednoj privatnoj kompaniji.

Predsjednik odbora direktora "Vektra Boke", u čijem je vlasništvu bila Autobuska stanica, Milić Popović nije želio  precizirati kojoj kompaniji je ona prodata, saznaju Dnevne novine.

- Autobuska stanica je prodata, putem javnog konkursa, drugoplasiranoj kompaniji, a procedura je provedena u skladu sa Planom reorganizacije "Vektra Boke" - rekao je Popović, dodajući da su na oglas za prodaju pristigle svega dvije ponude.

U toku nadmetanja, kako je objasnio, jedna kompanija je odustala od kupovine, čime je druga stekla uslove da bude izabrana. 

Predsjednik Opštine Herceg-Novi, Stevan Katić, je kazao da je ta lokalna samouprava htjela da kupi Autobusku stanicu, te da je planirala da uđe u tenderski proces, ali da se od toga odustalo zbog imovinskih sporova.

- Bez obzira na prodaju, lokalna uprava će raditi na tome da se izgradi nova Autobuska stanica, u skladu sa standardima - rekao je Katić.

Na pitanje je li prodato još objekata koji su u vlasništvu "Vektra Boke", Milić Popović je kazao da je biznismenu Rajku Čelebiću prodat poslovni prostor od 68 kvadrata u centru grada, te da je nedavno u medijima objavljen treći oglas za prodaju preostale imovine.

Stečaj u kompaniji "Vektra Boka" uveden je u junu 2015., a Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije preduzeća.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.