REGION

Đukanović: DPS pokazala najviši stepen odgovornosti

Avaz.ba

16.11.2017

Demokratska partija socijalista (DPS) pokazala je najviši stepen odgovornosti u jednom neregularnom vremenu kakve su bile svih 25 prethodnih godina, poručio je lider te stranke, Milo Đukanović.

On je, večeras na svečanoj tribini DPS-a na Čevu, mještanima zahvalio za odgovoran odnos prema “onome što su nam u nasljedstvo ostavili naši slavni preci – pouzdane temelje crnogorske državnosti, našeg hiljadugodišnjeg trajanja, naše slobode i prosperiteta”. 


Velika šansa

Drago mi je da pred vama mogu da kažem da je DPS pokazala najviši stepen odgovornosti u jednom neregularnom vremenu kakve su bile svih 25 prethodnih godina, da tu vrijednost i sačuvamo i unaprijedimo i pretvorimo u veliku šansu savremene Crne Gore i novih generacija - rekao je Đukanović, saopćeno je iz DPS-a.

Na to, prema njegovim riječima, mora biti ponosan svaki čovjek koji išta zna o istoriji Crne Gore.

- Naravno, na to sam i sam veoma ponosan jer uz to što znam ponešto o istoriji mogu, puna srca i iz punih usta da kažem da sam i grobovima svojih predaka i krvlju vezan upravo za ovaj prostor - kazao je Đukanović. 

Istorijska nepravda

- Nažalost, u Crnoj Gori još ne možemo tako rezonovati. Pokazalo se u ovih 11 godina od obnove nezavisnosti da smo 21. Maja 2006. godine ispravili jednu tešku istorijsku nepravdu, vratili nešto što nam je oteto na početku 20. vijeka, da smo postavili jedan lijepi ram za budućnost Crne Gore, ali da je pred nama tek ozbiljan posao da treba da nacrtamo onu sliku kakvu želimo ili kakvu želimo da vidimo Crnu Goru u kojoj vidimo svoju šansu za budućnost, svoju i svog potomstva - istakao je Đukanović.

On je kazao da je DPS uspjela da obnovi i napravila presedan u ukupnoj balkanskoj istoriji.

- Obnovili smo državu bez kapi prolivene krvi, bez sukoba, ugrožavanja stabilnosti I konflikata. MI smo ona partija koja je u periodu od 2006. do 2017. realizirala vrlo nepopularne reforme koje su trebale da obezbijede modernizaciju crnogorskog društva - istakao je Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.