REGION

Na Cetinju: Napadnut poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović, napadači repetirali pištolj, lomili auto

Vijesti

Avaz.ba

25.11.2017

Dvije nepoznate osobe napale su na Cetinju poslanika Demokratske Crne Gore Danila Šaranovića i kandidate za odbornike iz te partije, rečeno je "Vijestima" iz Demokratske Crne Gore.

Napad se desio u četiri ujutru u Bajovoj ulici, kada je presretnuto vozilo Šaranovića i naoružani muškarci krenuli na poslanika i troje kandidata za odbornike. 

Vozilo je demolirano, a Šaranović je zadobio povrede i nalazi se u bolnici, kazao je "Vijestima" generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.

"Radi se o klasičnom pokušaju ubistva imajući u vidu da je N. N. osoba repetirala pištolj na 20 centimetara od Šaranovića. Pored pištolja su koristili i metalne bokseve, a kandidatu za odbornika Marku Martinoviću koji je snimao događaj su oduzeli telefon pod prijetnjom pištoljem", naveo je Bogdanović. 

Demokrate smatraju da je su za napad odgovorni kriminalno podzemlje i Demokratska partija socijalista, navodeći da su to najavljivali i u samoj izbornoj kampanji. 

"Vijestima" je dostavljen i izvještaj ljekara sa Cetinja u kojem se konstatuje da je Šaranović doveden zbog povrede glave i da ima otok na lijevom dijelu glave i crvenilo. 

Udarci tupim predmetom

U zapisniku policije, se navodi da je Šaranović kazao da je u vozilu bio sa Martinovićem, Novakom Vujovićem i Balšom Rakovićem.

"Dolaskom u dio ulice koja nije osvijetljena u blizini objekta "Đurovića", primijetio sam putničko vozilo "Golf 6", tamne boje, bez registarskih tablica koje ide za nama i više puta nam je blicao i prolazeći pored nas, sa moje lijeve strane primijetio sam dvije N.N. osobe koje su nam signalizirale rukom da se zaustavimo", citira se Šaranović u zapisniku. 

Nakon što je zaustavio vozilo, Šaranović navodi da su tražili da spusti prozorsko staklo, što je i uradio i da mu se vozač obratio sa "Što je bilo", a da ga je on upitao ko su oni.

"Nakon ovih riječi, vozač je izgovorio: Na nas se puca svaku noć i odmah su obje osobe izašle iz svog vozila, suvozač je odmah krenuo sa nogom da udara u moje vozilo, tačnije u moja vrata, a vozač je sa druge strane izašao sa većim kamenom u rukama, težine oko 10 kilograma i bacio na vjetrobransko staklo". 

Šaranović dalje opisuje da je vozač izvadio pištolj, repetirao ga i uperio u njega govoreći: "Sve ću vas pobiti", a da je on rekao Martinoviću koji je bio suvozač da uzme telefon i da snima.

"Tada ova osoba sa pištoljem u ruci prolazi na drugu stranu mog vozila, dolazi do vrata suvozača i obraća mu se riječima "Izađi", dok drži pištolj uperen u njegva i govori mu više puta: "Baci telefon". Marko baca telefon i udaljava se nekoliko metara od vozila", dodaje Šaranović. 

Šaranović ističe da je onda suvozač prišao i udario ga više puta tupim predmetom u lice, i da je on podigao ruke da se zaštiti, a da su onda dvojica napadača se vratila u vozilo i otišli. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.