Enes Memić izručen Crnoj Gori

Avaz.ba

Enes Memić (32) iz Brodareva izručen je iz Bosne i Hercegovine Crnoj Gori, zbog ubistva policajca Irfana Kujovića u julu 2015. godine.

Njega su jučer u popodnevnim satima, na granici sa Bosnom i Hercegovinom, uz ovlaštene službenike Centra bezbjednosti Bijelo Polje, preuzeli službenici Uprave policije MUP-a – NCB Interpol Podgorica i prebacili u istražni zatvor u Bijelom Polju.

Memić se tereti da je u julu 2015. vozilom usmrtio bjelopoljskog policajca Irfana Kujovića i pobjegao, čime je počinio krivično djelo teško ubistvo.

Memić se potraživao po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju, a izručen je nakon što je u Bosni i Hercegovini odslužio kaznu zatvora, zbog šverca droge.

On je prije toga uhapšen u međunarodnoj akciji u Bosni i Hercegovini, u kojoj je zaplijenjeno 250 kilograma marihuane.

  • Kuljović

    Kuljović


Memić se 22. jula 2015. godine nije zaustavio na znak saobraćajca Kujovića, na regioalnom putu Slijepač most - Pavino Polje, već je nastavio kretanje u njegovom pravcu, udario ga vozilom i pobjegao.

Policijski službenik Kujović je tom prilikom zadobio povrede od kojih je preminuo.

Memić je hapšen i krajem 2012. godine u međunarodnoj akciji “Trio” protiv šverca narkotika.

U januaru 2014. godine u podgoričkom Višem sudu osuđen je na godinu robije, zbog optužbe da je marihuanu prenosio iz Albanije do Tuzi, a zatim do Bijelog Polja, pa dalje u Bosnu i Hercegovinu.

Kujović je za sobom ostavio suprugu, tri sina i kćerku. 

Više o:

Enes Memić
NA VRH

Podijeli članak na