REGION

Velika akcija policije u Kotoru i Herceg Novom: Pretresen stan vođe Kavačkog klana

CDM

26.1.2018

Crnogorska policija pretresla je jutros devet lokacija u Kotoru i Herceg Novom, koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantne osobe i njima bliska lica. Među osobama koje su bile meta današnje 23 akcije bio je i vođa Kavačkog klana Radoje Zvicer, koji je u bjekstvu. 

Kod Zvicera je policija pronašla izvjesnu količinu municije.

Privedeno je devet osoba.

Policija je pronašla i oduzela pištolje, puške, oko 1 630 komada municije, dva vozila, devet mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, više lap top i tablet računara, radio vezu; 23 noža, vagu za precizno mjerenje i dokumentaciju o različitim vrstama novčanih transkacija u iznosu od oko 140.000 eura, dužničko – povjerilačkih odnosa u iznosu od preko 160.000 eura i dokumentaciju koja se odnosi na različite vrste ugovora, piše CDM

Takođe je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.C. (44) iz Kotora, koji je protekle nedjelje uhapšen u Beogradu.

“Tom prilikom su pronađene i oduzete četiri lovačke puške i pištolj, jedna puška – samostrijel, oko 1.060 komada municije različitog kalibra, 23 noža, vaga za precizno mjerenje, kao i više komada opreme za vatreno oružje (optički nišani, uređaj za punjenje municije, više stalaka koji se koriste za upucavanje oružja)”, saopšteno je iz UP.

Sve što je pronađeno i oduzeto bit će predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.