REGION

Crna Gora kupuje helikoptere vrijedne 30 miliona eura

Avaz.ba

30.1.2018

U Ministarstvu odbrane Crne Gore potpisan je Ugovor o nabavci tri srednja višenamjenska helikoptera između Vlade Crne Gore i Kanadske privredne korporacije. Već ove godine helikopteri stižu u Crnu Goru. Jedan u prvom, a preostala dva u četvrtom kvartalu godine.

Ugovor su potpisali crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković i Martin Zabloki, predsjednik i izvršni direktor Kanadske privredne korporacije.

Kako je saopćeno iz crnogorskog Ministarstva odbrane, ugovor predviđa kreditni aranžman u vrijednosti 30 miliona eura, po kojem će Ministarstvo za potrebe Vazduhoplovstva Crne Gore nabaviti dva helikoptera tipa Bell 412EPI i jedan helikopter Bell 412EP.

- Crna Gora želi unaprijediti sposobnosti Vojske Crne Gore i kupovinom tri višenamjenska helikoptera značajno će se podići kapaciteti i mogućnosti Vazduhoplovstva VCG, ali i ostalih vidova Vojske, a s obzirom na to da će helikopteri biti korišteni za podršku u dejstvima na kopnu i moru, transport jedinica, traganje i spašavanje, medicinsku evakuaciju, nadzor granice i cjelokupne teritorije Crne Gore - rekao je Bošković nakon potpisivanja Ugovora.

Istakao je značaj upotrebe helikoptera u civilne svrhe, te naglasio kako će „Vojska kao i do sada uvijek biti na raspolaganju svakom građaninu Crne Gore“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.