Turci sve više kupuju nekretnine u Crnoj Gori

Fena
16.02.2018 11:58

Cijene i prodaja stanova u Crnoj Gori zadržale su se posljednjih godina na približno istom nivou, priopćeno je iz tamošnje agencije za nekretnine, iz koje napominju kako je u prošloj godini zabilježeno pojačano zanimanje turskih građana za kupovinu crnogorskih nekretnina te da kupaca stanova iz Turske ima sve više.

Direktorica podgoričke agencije 'Iva nekretnine' Mira Radović kazala je za 'Pobjedu' kako su se cijene stanova u Podgorici ustalile zadnje tri-četiri godine te da misli kako se ove godine neće značajnije mijenjati.

Prema njezinim riječima, klijenti traže uglavnom stanove u novogradnji, s tim da je posljednjih nekoliko mjeseci pojačano zanimanje za starije kvalitetne zgrade.

- Cijene stanova u Podgorici u novogradnji kreće se od 1,1 do 1,8 hiljada eura, a u starogradnji od 700 do 900 eura po kvadratu, ovisno od lokacije, veličine i očuvanosti - rekla je Radović.

Menadžer budvanske agencije 'Gold agent' Vladan Stanišić ocijenio je kako je prošle godine zabilježeno blago povećanje zanimanja za kupovinu stanova u Budvi te da cijene kreću od 1,5 do tri hiljade eura po metru kvadratnom.

Stanišić je potvrdio veliko zanimanje iz Turske za stanove u Crnoj Gori od prošle godine.

- U Crnu Goru počeli su da dolaze klijenti iz Turske, koji kupuju stanove u vrijednosti od 50 do 70 hiljada eura. Kupuju u cijeloj Crnoj Gori, ali najviše u Budvi - kazao je Stanišić.

Prema posljednjim podacima 'Monstata' objavljenim prošle godine, prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu prošle godine iznosila je 1,14 hiljada eura i veća je za osam posto u odnosu na isto razdoblje 2016. godine.

Tagovi

Crna Gora Turska
NA VRH