REGION

Podgorica: U toku rad na identifikaciji napadača na Ambasadu SAD

Srna

22.2.2018

Crnogorska policija preduzima aktivnosti na identificiranju osobe koja je sinoć bacila eksplozivnu napravu u dvorište Ambasade SAD u Podgorici, a potom izvršila samoubistvo.

Iz Uprave policije Crne Gore navode da je riječ o muškoj osobi, čije je tijelo pronađeno prekoputa zgrade Američke ambasade.

- Ova muška osoba stradala je usljed aktiviranja eksplozivne naprave nakon što je prethodno bacila eksplozivnu napravu - bombu u dvorište Ambasade SAD, navodi se u saopćenju.

Iz Uprave policije dodaju da su građani oko ponoći prijavili dežurnoj službi Centra sigurnosti Podgorica da se kod Sportskog centra "Morača" čula eksplozija, nakon čega je policija odmah obišla teren.

S lica mjesta izuzeti su tragovi koji će biti predmet vještačenja.

Iz crnogorske policije navode da na imovini Ambasade SAD nije pričinjena materijalna šteta, te da je na mjestu u dvorištu na kojem je bomba eksplodirala vidljiv samo krater.

Iz Uprave policije ističu da su u komunikaciji s predstavnicima Ambasade SAD u vezi s ovim događajem.

Viša državna tužiteljica Crne Gore Tanja Čolan-Deretić, koja je obavila uviđaj, kaže da su izuzeti svi tragovi s lica mjesta, a da je tijelo stradalog poslano na obdukciju.

Deretić je rekla Televiziji Crne Gore da je nakon saznanja da je na zgradu Američke ambasade bačena eksplozivna naprava o tome obavijestila Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore.

Za sada nepoznata osoba izvršila je samoubistvo eksplozivnom napravom pola sata nakon ponoći ispred objekta Američke ambasade u Podgorici, na koji je prethodno bacila bombu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.