REGION

Radovanović u nastupnoj posjeti kod šefa diplomatije Crne Gore

Fena

22.2.2018

Ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Vinko Radovanović jučer je bio u nastupnoj posjeti kod ministra vanjskih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića.

Radovanović se predstavio Darmanoviću, te ocjenjujući odnose između dviju država kao veoma dobre, iznio stav da će svoje buduće djelovanje usmjeriti na njihovo unapređenje, posebno u oblastima ekonomske saradnje i poboljšanja infrastrukturne povezanosti.

U prilog tome  istaknuo je da se kroz aktivne i kontinuirane susrete na najvišem nivou ostvaruju međusobna razumijevanja, koja doprinose rješavanju pojedinačnih i zajedničkih interesa, te da će i skora posjeta ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Crnoj Gori biti prilika ka ostvarenju zajedničkih ciljeva.

Darmanović je iznio visoke ocjene dobrosusjedske saradnje koje dograđuje i prijateljstvima s mnogim zvaničnicima BiH, a on lično na svim svojim međunarodnim istupima želi dati doprinos pomacima BiH ka euroatlantskim integracijama, saopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.