REGION

Skandal u barskoj školi, profesoricu optužio da ga je zavela

CDM

11.3.2018

Učenik jedne barske srednje škole lažno je optužio profesoricu da je bila s njim u emotivnoj vezi. Taj skandal školu je potresao početkom prošlog mjeseca. Slučaj je ubrzo stigao i do barske policije, a potom i do tužilaštva. Ipak, sve istražne radnje ubrzo su obustavljene jer nadležni nisu mogli pronaći dokaze koji bi potvrdili priču učenika.

Prema nezvaničnim saznanjima „Dana”, učenik je tokom razgovora s nadležnima iz škole prijavio da je u emotivnoj vezi s profesoricom. Ozbiljnost ovih optužbi povećana je činjenicom da je učenik maloljetan, i slučaj je odmah prijavljen barskoj policiji. Inspektori su počeli istragu o ovom slučaju, a dječak je ponavljao optužbe na račun profesorice, tvrdeći da su bili u emotivnoj vezi.

Policija je o ovom slučaju obavijestila Osnovno državno tužilaštvo u Baru, koje je preduzelo istražne radnje. Ipak, nijedan od pribavljenih dokaza nije potvrdio navode učenika.

Profesorica je dala iskaz pred nadležnim organima, tvrdeći da nikad nije bila u vezi s učenikom. Također, tom prilikom je navela i motive koji su dječaka mogli navesti da iznese lažne optužbe na njen račun.

Istražitelji su došli do zaključka da je učenik najvjerovatnije zbog problema koje je imao u školi, kako bi izbjegao stroge sankcije, izmislio da je u vezi s profesoricom. Zasad nije poznato hoće li on zbog lažne prijave krivično odgovarati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.