ODLUKE

Filip Vujanović raspisao lokalne izbore u 12 općina

CdM

17.3.2018

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović raspisao je lokalne izbore za 27. maj u Podgorici, Golubovcima, Šavniku, Žabljaku, Baru, Plavu, Pljevljima, Rožajama, Danilovgradu, Bijelom Polju i Kolašinu, dok će izbori u Plužinama biti održani 20. maja.

- Raspisujem izbore za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica, Skupštini općine Golubovci, općine u okviru Glavnog grada i Skupštinama općina: Šavnik, Žabljak, Bar, Plav, Pljevlja, Rožaje, Danilovgrad, Bijelo Polje i Kolašin. Izbori će biti održani 27. maja - saopćio je Vujanović.

Izbori za odbornike u Skupštini općine Plužine bit će održani 20. maja.

- Poštujući izborno zakonodavstvo, predsjednik Crne Gore bio je obavezan da lokalne izbore u Plužinama zakaže sedmicu prije ostalih lokalnih izbora. Pošto se izbori u Plužinama nisu mogli održati nakon 20. maja, predsjednik Crne Gore očekuje da će građanke i građani Plužina imati razumijevanja što je dan izbora u okviru praznika Dana nezavisnosti - kazali su iz Službe za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore.

Ove odluke stupaju na snagu danom donošenja, a bit će objavljene u Službenom listu Crne Gore i u Službenom listu Crne Gore – općinski propisi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.