ODLUKA

Knežević ipak dobrovoljno ide u zatvor

CdM

19.3.2018

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Demokratskog fronta donesena je odluka da se jedan od lidera DF-a Milan Knežević dobrovoljno javi na izdržavanje zatvorske kazne. Moguće je da se Knežević već sutra javi na izdržavanje četveromjesečne zatvorske kazne.

Kako je CdM-u rečeno iz vrha tog političkog saveza, Knežević je sam predložio da DF razmotri da se ipak dobrovoljno javi na izdržavanje kazne, da se, kako navode, ne bi remetila izborna kampanja koja bi mogla nanijeti štetu predsjedničkoj kampanji.

Predsjednički kandidat Mladen Bojanić, koga između ostalih podržava DF, tražio je ranije da sve bude mirno i da kampanja prođe kako treba.

Na današnjem skupštinskom zasjedanju, poslanik DF-a Strahinja Bulajić je kazao je Front odustao od planiranih mjera otpora, poput zatvaranja u Skupštinu, organiziranja protesta i drugih nenasilnih metoda koje su planirali zbog najavljenog odlaska Kneževića u zatvor.

Prema njegovim riječima, time daju doprinos stvaranju jedinstvenog fronta za rušenje režima.

- Svjesni smo da bi bilo kakav vid radikaliziranja i pružanja otpora hapšenju u ovakvom izopačenom sistemu predstavljao željenu situaciju za režim koji bi čitavu kampanju fokusirali na nama - kazao je Bulajić i najavio da se DF neće vraćati u Skupštinu dok je Milan Knežević u zatvoru.

Milan Knežević je osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog napada na policajca 2015. godine. On je ranije saopćavao da se neće dobrovoljno javiti na izdržavanje zatvorske kazne, piše CdM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.