IZBORI

Đukanović nakon kandidature: Pobijedit ćemo u prvom krugu

CdM

19.3.2018

Glavni odbor Demokratske partije socijalista jednoglasno je podržao prijedlog Predsjedništva partije da kandidat za predsjednika Crne Gore bude lider stranke Milo Đukanović. 

- Počastvovan sam. Ova odluka je odgovornost prema tekovinama i budućnosti Crne Gore - kazao je Đukanović.

Kako je rekao, uvjeren je u pobjedu u prvom krugu.

- Bit ćemo dovoljno uvjerljivi da pobijedimo u prvom krugu - kazao je Đukanović.

Ne misli da je DPS zakasnio s odlukom o kandidatu.

- Moja lična orijentacija je bila drugačija. Međutim, kada se bavite poslom kojim se ja bavim, više od četvrt vijeka, onda imate partijske, lične i društvene obaveze. Smatramo i ja i Predsjedništvo da postoji potreba za ovakvim angažmanom u narednih pet godina. Ne mislimo da smo zakasnili s odlukom - kazao je lider DPS-a, piše CdM.

Odlučan je, kaže, da brani tekovine Crne Gore.

- Imamo dovoljno vremena za završnicu kampanje. Spremni smo za fer političku utakmicu. Nemamo namjeru da se nadmećemo na balkanski način. Reći ćemo kako mi vidimo razvoj ekonomije i demokratije u narednih pet godina. Neću koristiti nikakva druga ovlaštenja mimo onih koja su predviđena za predsjednika - kazao je Đukanović.

Smatra da je standardni problem Crne Gore deficitarnost ljudi, znanja, umijeća, vještina da odgovaraju sve češćim izazovima.

- Problem koji imaju sva društva ima i Crna Gora. Potreba Crne Gore je dinamični razvoj. Kao najodgovorniji politički subjekt radit ćemo na homogenizaciji domaćih potencijala da sa više snage, ruku i pameti odgovaramo na izazove - istaknuo je Đukanović.

U prethodnom periodu DPS je provodio brojna istraživanja kako bi znali ko ima najveću podršku. Mediji su licitirali imenima gotovo desetak istaknutih funkcionera te partije, među kojima su bili lider DPS-a Milo Đukanović, Milica Pejanović-Đurišić, Milutin Simović, Zoran Pažin, Branimir Gvozdenović…

Parlamentarna opozicija imat će nekoliko kandidata.

Predsjednički izbori će biti 15. aprila i treći su od stjecanja nezavisnosti Crne Gore. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.