Bošnjačka stranka uz Đukanovića na predsjedničkim izborima

CRNA GORA

Bošnjačka stranka uz Đukanovića na predsjedničkim izborima

Bošnjačka stranka će na predsjedničkim izborima 15. aprila podržati Milu Đukanovića, kandidata kojeg je predložila Demokratska partija socijalista i podržale ostale partije vladajuće koalicije, saopćeno je iz te partije nakon sjednice Glavnog odbora.

- Parlamentarna većina, u kojoj učestvuje Bošnjačka stranka, treba da podrži zajedničkog kandidata koji, prije svega, garantira nastavak evropskog puta Crne Gore. Za nas evropski put i stabilnost Crne Gore i regiona nema alternativu i sigurni smo da samo kandidat Đukanović može da doprinese tim važnim vanjskopolitičkim ciljevima - saopćio je lider stranke Rafet Husović, a piše CdM.

Kako je dodao, manjinske partije su iskreni prijatelji Crne Gore i njenih vitalnih državnih interesa.

- Bošnjačka stranka je uvijek bila na pravoj strani. Historija je to pokazala u proteklih 12 godina, koliko postojimo – od referenduma 2006., preko donošenja Ustava, do integracija države u NATO savez i EU. Sve dosadašnje pobjede su bile zajedničke i želimo taj trend demokratskih procesa da nastavimo. Očekujemo da ćemo predsjednika države, iza kojeg smo stali, dobiti u prvom krugu - zaključio je Husović.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH