IZBORI

Zatvorene prijave kandidata za predsjedničke izbore u Crnoj Gori

Fena
25.03.2018 19:33

Nakon što je u nedjelju Mladen Bojanić, kandidat većeg dijela opozicije za predsjednika Crne Gore, predao Državnoj izbornoj komisiji (DIK) kandidaturu s potpisima 18,5 hiljada građana, zatvorene su prijave za predsjedničke izbore 15. aprila.  

U subotu je svoju kandidaturu predao čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, kojeg je podržalo 60.000 građana.

Obojica su poručila da su oni pravi predstavnici evropske politike i obojica su potvrdila da će pobijediti već u prvom krugu.

Ovih 60,5 hiljada potpisa podrške, prikupljenih u roku od četiri dana, potvrđuju moć infrastrukture DPS-a, rekao je Đukanović novinarima.

Zahvalio je građanima i koalicijskim partnerima koji su podržali njegovu kandidaturu i poručio da vjeruje u pobjedu evropske politike već u prvom krugu predsjedničkih izbora.

I kandidat većeg dijela opozicije za predsjednika države, Mladen Bojanić, vjeruje da je on pravi predstavnik evropske politike koja će, potvrdio je, pobijediti u prvom krugu.

- Osnovni cilj mi je dati puni doprinos kako bi Crna Gora postala, u pravom smislu riječi, evropska, moderna država - kazao je Bojanić.

NA VRH