REAKCIJE

Demokrate Crna Gora: Treba držati otvorena vrata za sve diplomate

Srna

28.3.2018

Crna Gora ne treba da tjera, već da otvara vrata svoje kuće za američke, britanske, ruske i sve druge diplomate koji se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima države, saopćila je Demokratska Crne Gore.

U situaciji kada brojne zemlje članice EU nisu donijele odluku o protjerivanju ruskih diplomata, kada postupak nije doveden do kraja, kada je turistička sezona na pomolu, najmanje što je trebalo da uradi Crna Gora jeste da mudro i staloženo sačeka, a ne da donosi ishitrene odluke - navodi se u saopćenju. 

Demokrate podsjećaju da su do sada Crnogorci svuda u svijetu poznati kao dobri domaćini.

Vlada Crne Gore odlučila je danas da proglasi jednog diplomatskog predstavnika akreditovanog u ambasadi Rusije za personu non grata i da povuče saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori.  

Britanske vlasti okrivile su Rusiju za trovanje nervnim agensom 4. marta u britanskom gradu Solsberiju nekadašnjeg dvostrukog ruskog agenta Sergeja Skripala i njegove kćerke Julije, koji su prebačeni u bolnicu i u kritičnom su stanju.

Većina članica EU već je protjerala bar po jednog ruskog diplomatu. Isto su učinile SAD, Kanada, Australija, Ukrajina, Norveška, Albanija i Moldavija.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.