PODGORICA Vozilo pripadalo Draženu Čađenoviću, ali policija nije sigurna je li on vozio u tom trenutku

Je li nestručno rukovanje eksplozivom izazvalo snažnu eksploziju i ubilo vozača BMW-a

Srna/Vijesti.me/CdM
29.03.2018 20:27

22.10 Policijski službenici intenzivno rade na rasvjetljavanju eksplozije u garaži hotela “Premijer“ u Podgorici. Jedna osoba je smrtno stradala. Ta osoba se nalazila u blindiranom vozilu - saopćeno je iz Uprave policije.

Preliminarni rezultati istrage pokazuju da je u automobilu bilo eksploziva, te da je najvjerovatnije riječ o nestručnom rukovanju njime. Na ovakav zaključak, između ostalog, navodi činjenica da je vozilo bilo blindirano i otporno na vanjske udare.

- Moguće da je on prevozio eksploziv i da je eksplozija iz unutrašnjosti vozila - kazao je CdM-u izvor iz policije.

Očevici kažu za CdM da su se poslije prve jake detonacije čule još dvije slabije, zbog čega policija sumnja da je u automobilu bilo još bombi.

Radnik koji se nalazio u blizini je od šoka pao u nesvijest zbog čega mu je pomoć ukazana u KCCG.

Eksplozija se dogodila u 19.00 sati, a nakon prve detonacije koja je bila najjača, uslijedile su dvije slabije.

Na licu mjesta su policija, Hitna pomoć i vatrogasci.

U toku je uviđaj.

 Iz policije je rečeno da je to vozilo koristio Dražen Čađenović, ali još nije potvrđeno da je on i večeras bio u tom vozilu i da je smrtno stradao.

Također, iz policije su nezvanično rekli da je on pripadnik barske kriminalne grupe i da mu je policija to vozilo nedavno bila oduzela zbog provjera. Dodaju da sada sa sigurnošću ne mogu reći je li je bomba eksplodirala u vozilu, ili je bila zakačena ispod vozila. 

Postoji mogućnost, kazao je jedan od sagovornika "Vijesti" iz policije, da je bomba prevožena u vozilu i da je slučajno aktivirana.

Niko od građana nije povrijeđen niti je na nekom drugom vozilu u garaži pričinjena šteta, kazali su nezvanično iz policije "Vijestima"

"Vijestima" su se javili uznemireni građani koji navode da je detononacija bila izuzetno jaka. 

Video: CDM.me

Oglasi

NA VRH