PODGORICA

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost Crne Gore: Timski se boriti protiv kriminalaca

Vlada Crne Gore

Vijesti.me

1.4.2018

Sigurnosna situacija u Crnoj Gori je narušena usljed učestalih sukoba organiziranih kriminalnih grupa. To je zaključeno na večerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost u Podgorici, a kako je saopćeno iz Vlade Crne Gore.

Vijeće, kojim je predsjedavao premijer Duško Marković, a povodom posljednjih kriminalnih obračuna u Podgorici, u proširenom sastavu je održalo 12. sjednicu, prenose Vijesti.me.

Sjednici su pored članova Vijeća, prisustvovali predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, i rukovodioci Višeg i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Vesna Jovićević i Ljiljana Klikovac.

- Vijeće je ocijenilo da je sigurnosna situacija narušena usljed narastajućeg sukoba organiziranih kriminalnih grupa. Vijeće je zatražilo, a rukovodioci nadležnih državnih organa prihvatili formiranje zajedničkih specijaliziranih timova, sačinjenih od predstavnika Tužilaštva, Uprave policije i drugih organa, sa zadatkom efikasnije borbe protiv organiziranog kriminala, a s konačnim ciljem osiguravanja pune sigurnosti i sigurnosti svakog građanina i njegove porodice - navode iz Vlade.

Dogovorene su, kako ističu, stalne i koordinirane aktivnosti koje će osigurati snažan i sveobuhvatan odgovor države organiziranom kriminalu.

- Vijeće je dalo nalog u pravcu sagledavanja kadrovskih promjena, i organizacionog snaženja organa za sprovođenje zakona, i zadužilo Biro za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti obavještajno-sigurnosnog sektora da osigura i prati realizaciju dogovorenih aktivnosti i utvrđenih prioriteta, na dnevnom nivou - saopćili su iz Vlade Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.