CRNA GORA

Procurio snimak ubice Šakovića i Jovanovića s nadzorne kamere

Vijesti.me

2.4.2018

Muškarca koji je u subotu oko 12 sati u samom centru Podgorice najprije ubio nevinu žrtvu, 42-godišnjeg Radivoja Jovanovića, a potom i svoju metu, 31-godišnjeg Miloša Šakovića, zabilježile su mnoge nadzorne kamere.

Televizija Vijesti došla je do jednog od mnogobrojnih snimaka, na kojem se vidi trenutak kada Šaković pokušava umaći ubici, bježeći iz pravca restorana "Forum", u kojem je prethodno ispijao kafu s prijateljima i suprugom, unutrašnjim dvorištem ispod prostorija tržnog centra "Ražnatović".

Upozoravamo da je snimak uznemirujući. 

Da nije riječ o amateru, već da je u pitanju profesionalni ubica, pokazuje i dio snimka gdje on u trku za Šakovićem uspijeva repetirati pištolj i nastavlja pucati.

Šaković nije uspio umaći ubici, koji je bio riješen da posao obavi do kraja. Ubio ga je na 30-ak metara dalje.

Nakon zločina, ubica se naoružan, bez ikakve žurbe, zaputio Zlatarskom ulicom, a onda i Balšićevom, gdje mu se gubi svaki trag, ali ne, kako se vjeruje, i tragovi koji bi policiju mogli dovesti do njega.

U dvorišnom dijelu nedovršene kuće policija je pronašla određene predmete za koje se vjeruje da pripadaju ubici. Riječ je torbici, kačketu i pištolju, koji su proslijeđeni Forenzičkom centru, koji će pokušati izolirati DNK ubice.

Dva dana nakon zločina, istražitelji su sve sigurniji da je ubistvo Šakovića osveta za ubistvo Dražena Čađenovića, koji je stradao u eksploziji bombe dvije noći ranije u garaži na Rimskom trgu, također u Podgorici.

Iako je ubijeni Šaković brat od strica Podgoričanina Milića Minje Šakovića, koji važi za člana "škaljarskog" klana, dobro obaviješteni sagovornici tvrde da braća nisu bila u dobrim odnosima.

Navodno je Miloš održavao kontakte s Igorom Božovićem, koji je, operativno, označen kao jedan od vođa suprotstavljenog "kavačkog" klana, što ga je na kraju, moguće, i koštalo života.

I ne samo njega. Od 2014. godine, kada je zbog nestanka kokaina u Valensiji izbio rat između ove dvije kotorske kriminalne grupe, ubijeno je dvadesetak osoba, među kojima su i četiri nevine žrtve.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.