PROMJENE

Vesko Damjanović vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore

CdM

3.4.2018

Pomoćnik direktora za Graničnu policiju Vesko Damjanović vršilac je dužnosti direktora Uprave policije, saopćeno je iz Vlade.

Damjanović će poslove direktora Uprave policije obavljati najduže u periodu od šest mjeseci tokom kojeg će biti raspisan konkurs za izbor direktora. 

Damjanović će na čelu Uprave policije zamijeniti Slavka Stojanovića, koji je u subotu podnio ostavku nakon dvostrukog ubistva u centru Podgorice. Damjanović je do sada obavljao funkciju pomoćnika direktora za Graničnu policiju. Prije toga bio je načelnik na Aerodromu Podgorica, načelnik Odjeljenja sigurnosti Mojkovac, kao i načelnik Centra sigurnosti u Bijelom Polju.

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra sigurnosti Jovica Rečević, podnijeli su u subotu ostavke. Do promjena je došlo i u Agenciji za nacionalnu sigurnost). Nakon ubistava koja su se desila tokom prethodne sedmice u Podgorici, razriješen je rukovodilac podgoričkog Centra Agencije Milan Kovačević. Na to mjesto postavljen je Bojan Vukčević, pripadnik Sektora za kontraobavještajnu zaštitu.

Ministar unutrašnjh poslova Mevludin Nuhodžić u subotu je kazao da su Stojanović i Rečević podnijeli ostavke iz objektivne odgovornosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.