CRNA GORA

Baković: Podgoričanin osumnjičen za dvostruko ubistvo

Vijesti.me

3.4.2018

Podgoričanin J. M. osumnjičen je za dvostruko ubistvo u Podgorici i za njim se traga, saopćio je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare kazao da su brzom i efikasnom radnjom službenika Uprave policije izuzeti svi materijalni tragovi na osnovu kojih je utvrđen identitet izvršioca ubistva.

- Radio se o J. M iz Podogorici i za njim se intezivno traga - kazao je Baković.

Prema njegovim riječima, na osnovu materijalnih dokaza utvrđeno je da je za sada N. N. lice stvorilo kriminalnu organizaciju u kojoj su svi članovi imali jasne i precizne zadatke, a čiji je cilj bio vršenje teških krivičnih djela.

Baković je kazao da je Uprava policije danas je Specijalnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv J. M., V. P., V. J., B. K. i Ć.D. zbog krivičnih djela teško ubistvo i stvaranje kriminalnih organizacija.

- Policijski službenici, u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, poduzimat će sve daljnje mjere i rade na utvrđivanju identiteta nalogodavca, odnosno stvaraoca ove kriminalne grupe - poručio je Baković.

Podgorička policija uhapsila je ranije danas dvije osobe zbog sumnje da su povezane s dvostrukim ubistvom koje se dogodilo u subotu u centru Podgorice. Kako Vijesti nezvanično saznaju u pitanju su Janko i Predrag Vukadinović iz Podgorice.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, kazao je da dijeli zabrinutost građana zbog posljednjih događaja u Podgorici,i naglasio da su angažirani svi raspoloživi kapaciteti kako bi se situacija poboljšala i bila stabilna.

Nuhodžić je istakao da da rješavanje najtežih krivičnih djela nije lak zadatak, posebno kad se vrše na organiziran način.

On je rekao da je u obračunima važna i represija i poručio da će iskoristiti sva ovlaštenja da cjelokupan sastav Uprave policije bude u funkciji još odlučnijeg obračuna sa organiziranim kriminalom.

"Uvjeravam vas da država ima snage i da će stati na put i da nema kriminalaca koji su jači i mogu pobijediti državu“, poručio je Nuhodžić.

On je istakao da će policije nastaviti sa još jačim preventivnim aktivnostim.

- Značajno je i nadležni organi prekinu praksu potpisivanja sporazuma o priznavanju krivice sa kriminalcima, prihvatanja kaucija nakon kojih kriminalci napuste Crnu Goru i postanu nedostupni crnogorskim pravosudnim organima, kao i praksu izricanja uslovnih ili minimalnih osuda - rekao je Nuhodžić.

Ministar smatram da procesi koji se vode u odnosu na osoba iz organiziranog kriminalnog miljea moraju biti prioriteti i da se moraju efikasnije i brže rješavati.

Kako je rekao, posljednji događaji su nastavak davno pokrenutih obračuna mafijaških grupa.

"Mi nastavljamo obračun i sa jednima i sa drugima. Država će pobijedi sve klanove. To mora uraditi u interesu svih građana“, poručio je Nuhodžić dodajući da se rezultati napornog rada brzo zaborave.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Vesko Damjanović, kazao je da Uprava policije u koordinaciji sa tužilaštvom intenzivirala borbu protiv kriminala i zajedničkim radom uspjela da rasvijetli ubistvo.

"U veoma kratkom roku predanim radom došli smo do rezulata koji su doveli do rješavanje ovog teškog krivičnog djela. Želim da odam priznanje policiji i tužilaštvu na ovom rezultatu“, rekao je Damjanović.

Borba protiv organiziranog kriminala, kao je rekao, nije samo problem u Crnoj Gori, već i u zemljama regiona i šire.

Damjanović je istakao da nije jednostavan zadatak rješavanje krivičnih djela koje su proistekli iz sukoba organiziranih kriminalnih grupa, koji zahtijeva odgovor cjelokupnog sistema sigurnosti.

- Policija, Tužuilaštvo i drugi u sistemu sigurnosti radiće još intezicnije i preduzećemo sve zakonom propisane mjere i radnje u komunikaciji sa nadležnim tužilaštvima kako bi se obezbijedio kontnuitet stabilnog sigurnosnog ambijenta u državi“, zaključio je Damjanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.