CRNA GORA

Marković: Tražit ćemo kriminalce na svakoj stopi - i u zemlji i van nje

Vijesti.me

4.4.2018

Vijeće za nacionalnu sigurnost pozdravilo je brzo i efikasno otkrivanje i hapšenje izvršilaca i saizvršilaca dvostrukog ubistva u centru Podgorice, kao i bacanja bombe ispred kuće novinara TV Vijesti Seada Sadikovića, saopćeno je iz Vlade Crne Gore.

Kako ističu, novoformirani specijalizirani timovi sačinjeni od predstavnika Tužilaštva, Uprave policije i drugih organa imaju jasan zadatak – da budu korak ispred kriminalaca.

- Vijeće za nacionalnu sigurnost, kojim je predsjedavao predsjednik Duško Marković, održalo je danas 13. sjednicu, kojoj su, osim članova Vijeća, prisustvovali vrhovni državni tužilac, glavni specijalni tužilac, vršilac dužnosti direktora policije i rukovodilac Sektora kriminalističke policije. Vijeće je pozdravilo brzo i efikasno otkrivanje i hapšenje izvršilaca i saizvršilaca teških krivičnih djela počinjenih prošle sedmice – dvostrukog ubistva i aktiviranja eksplozivne naprave u blizini kuće novinara u Bijelom Polju – i tom prilikom ponovilo opredijeljenost institucija da još snažnije nastave u borbi protiv nosilaca aktivnosti organiziranih kriminalnih grupa, i posebno njihovih nalagodavaca - saopćeno je iz Vlade.

Vijeće je, dodaju iz Vlade, uputilo podršku i ohrabrenje svim pripadnicima obavještajno-sigurnosnog sektora, predstavnicima tužilaštva i sudstva, da "proaktivnim djelovanjem spriječe i privedu pravdi sve one koji atakuju na sigurnost i sigurnost građana".

Premijer Crne Gore Duško Marković je, kao predsjednik Vijeća, kazao da aktuelni trenutak ne zahtijeva samo rad institucija u skladu s njihovim redovnim zakonskim obavezama i istakao da u trenutku obračuna države s organiziranim kriminalom svi moraju dati dodatni i snažniji doprinos s ciljem zaštite svakog građanina i njegove porodice.

- Ne smiju građani naše države snositi posljedice kriminalnih vrtloga i klanovskih sukoba. Tražit ćemo ih na svakoj stopi teritorije Crne Gore, a nalog Vijeća je da ih u zakonitim procedurama pronađemo ma gdje se nalazili, i u inozemstvu - poručio je premijer Marković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.