REGION Anketa Centra za demokratsku tranziciju dala mu je 50,6 posto glasova

Predsjednički izbori u Crnoj Gori: Ankete predviđaju pobjedu Đukanovića

Index.hr
15.04.2018 09:50

Crnogorci su danas krenuli na predsjedničke izbore i odlučivat će između sedam kandidata, a najviše šanse da postane novi crnogorski predsjednik ima dugogodišnji crnogorski čelnik Milo Đukanović.

Na glasačkom listiću neće biti nijedan nezavisni kandidat. Njih nekoliko je odustalo od utrke nakon što se vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) odlučila za tu dužnost kandidirati svog čelnika Mila Đukanovića. Podržali su je njeni koalicioni partneri na državnoj razini - Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrati (SD), Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i albanske stranke.

Jedina žena koja se do sada kandidirala na predsjedničkim izborima

Kandidat koji u anketama kotira kao drugi, prema podršci birača, je Mladen Bojanić, predstavnik jednog dijela opozicije - Demokratskog fronta (DF), Demokrata, Socijalističke narodne partije (SNP) i Građanskog pokreta URA.

Među kandidatima je i jedina žena koja se do sada kandidirala na predsjedničkim izborima, kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović.

Na nedjeljnim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, koje će pratiti više od 1.000 posmatrača, prema ocjeni analitičara, favorit je Milo Đukanović, u ime zajedničkog kandidata dijela opozicije Mladena Bojanića te Draginje Vuksanović.

Đukanoviću je anketa Centra za demokratsku tranziciju dala 50,6 posto glasova i izglede za pobjedu u prvom krugu. Drugi prema broju glasova po anketama mogao bi biti Bojanić, koji dobiva 35 posto, dok su svi drugi ispod 10 posto.

NA VRH