IZBORI

I Đukanović i Bojanić očekuju pobjedu

RTCG

15.4.2018

Predsjednički kandidati, te predsjednici države, parlamenta i vlade, iskoristili su danas svoje biračko pravo i uputili poruke građanima Crne Gore.

Komentarišući predizbornu kampanju, kandidat DPS-a Milo Đukanović, rekao je da je napravljen iskorak u pogledu nove demokratske kulture u Crnoj Gori.

Đukanović je, nakon glasanja u podgoričkoj Osnovnoj školi "Savo Pejanović", kazao da očekuje da će Crna Gora danas obaviti još jedan demokratski izborni proces, koji će nedvosmisleno pokazati ono što je slobodna volja građana.

- Tim procesom i njegovim rezultatom, ubijeđen sam, Crna Gora će potvrditi da odlučno nastavlja putem evropskog razvoja, kazao je Đukanović.

Đukanović: Uspješna kampanja

Uvjeren da neće biti drugog kruga, a da će, ako ga i bude, pobijediti, Đukanović je, odgovarajući na pitanje od kojih partija očekuje podršku ako bude drugog kruga, istakao da očekuje podršku građana.

On je rekao da nema favorita kada su partije u pitanju, i podsjetio da je njegovu kandidaturu podržala koalicija na vlasti.

- To je ono što sam očekivao i što mi imponuje. A što se tiče građana, oni su uvijek u mogućnosti u mogućnosti da, nezavisno od partijskih instrukcija, u prvom, drugom ili bilo kojem krugu saopšte svoj stav. Ja sam ubijeđen da će ta podrška biti toliko dobra da ćemo taj posao završiti danas, istakao je Đukanović.

Na pitanje zašto se nije odazivao pozivu na TV debate, Đukanović je rekao da ti razgovori moraju imati smisla.

- Morate imati nekog ko je kvalifikovan da bi sa njim razgovarali, kazao je Đukanović.

Kako je naveo, za njega su ti razgovori smisleni ako sa druge strane ima kandidata sa kojim će odmjeriti argumente u odnosu na najvažnija državna i društvena pitanja.

- Ako se susretnete da biste slušali sve i svašta, onda to ne doprinosi niti demokratiji u društvu, niti građanima da se na valjan način opredijele, rekao je Đukanović.

Na pitanje kako ocjenjuje kampanju, on je rekao da svoju ocjenjuje kao veoma uspješnu, i da je uradio sve što je planirao da uradi.

- Obišao sam čitavu Crnu Goru i sreo se sa ljudima, bez obzira što sam ja neko ko je dugo na političkoj sceni i koga nije trebalo posebno predstavljati, kazao je Đukanović.

Predsjednički kandidat većeg dijela opozicije, Mladen Bojanić, kazao je da očekuje pobjedu i pozvao građane da izađu na birališta.

- Očekujem pobjedu, ali mi nije važno da li će to biti u prvom ili drugom krugu. Ukoliko bude drugog kruga očekujem podršku svih kandidata koji su na strani opozicije, rekao je Bojanić novinarima nakon glasanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.