REGION

Od povreda zadobivenih u eksploziji preminuo Predrag Pedo Pejović

CdM

5.5.2018

Nikšićanin Predrag Pedo Pejović (58) podlegao je jutros u 8.50 sati povredama koje je zadobio u eksploziji automobila prije nekoliko dana u Nikšiću, potvrđeno je CdM-u iz Kliničkog centra Crne Gore. 

Pejović je teško povrijeđen 2. maja, kada je u pokretu eksplodirao automobil marke Renault Senic, u kojem su se nalazali on i Dragan Damjanović (44).

Nakon što su mu u nikšićkoj bolnici amputirane noge, Pejoviće je hitno prebačen u Klinički centar, ali i pored napora ljekara, on je jutros u 8.50 sati podlegao povredama.

Podsjetimo, Pejović se u trenutku eksplozije vozila nalazio na mjestu suvozača, a automobilom je upravljao Dragan Damjanović, koji je tom prilikom lakše povrijeđen.

Istraga o ovom događaju je utvrdila da je eksploziv magnetom bio zakačen ispod suvozačevog sjedišta i da je daljinskim upravljačem aktiviran. U cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela izuzeti su i snimci s nadzornih kamera koje su postavljene u blizini kuće Damjanovića, saslušano je i više osoba, ali niko do sada nije zadržan.

Istražitelji su se fokusirali na ispitivanja sigurnosno interesantnih osoba iz Herceg-Novog, gdje je do nedavno Pejović živio.

Predrag Pedo Pejović navodno je bio umiješan u aferu šverca cigareta brodom. Njega je s još 11 osoba u avgustu 2005. godine uhapsila crnogorska policija zbog sumnje da su brodom prošvercovali 28 tona cigareta, vrijednih oko dva miliona eura.

Tada su lisice na ruke, između ostalih, stavljene i Niku Roganoviću, koji je jula prošle godine ubijen u hercegnovskom naselju Dubrava. Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici je u maju 2013. oslobodilo Pejovića i Roganovića optužbi da su učestvovali u krijumčarenju cigareta.

Nikov sin Duško Roganović je tri mjeseca prije očeve smrti ostao bez nogu u podmetnutoj eksploziji u vozilu kojim je upravljao. On je bio pravomoćno osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo jednog od vođa navijača Crvene zvezde Marka Vesnića iz Beograda, ali mu je Apelacioni sud kaznu smanjio na osam godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.