REGION

Istraga o napadu na novinarku Lakić: Policija traži muškarca srednje građe

CdM

9.5.2018

Udarna vijest u svim, kako štampanim tako i elektronskim medijima, u Crnoj Gori je napad na novinarku ND Vijesti Oliveru Lakić, koja je sinoć iz vatrenog oružja ranjena ispred svog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici. Policija raspolaže opisom napadača: srednje je građe, visok oko 175 centimetara, proćelav.

Za sada je u istrazi utvrđeno da joj je napadač prišao dok je izlazila iz automobila i iz neposredne blizine pucao u nogu. Lakić je prevezena u Urgentni centar, gdje je konstatirano da ima prostrelnu ranu na butini i da joj život nije ugrožen.

Napad na Lakić dogodio se u jednom od najprometnijih dijelova grada, gdje je u tom trenutku, u neposrednoj blizini, bilo više desetina građana. Nakon što je ranio Lakić napadač je pobjegao, prenosi CdM.

Prostor oko zgrade u kojoj živi Lakić je pokriven nadzornim kamerama, u neposrednoj blizini je poslovnica ''Telemah'', prodavnica ''Plantaža'', a na dva kraja zgrade su ugostiteljski objekt ''Gurma'' i lokal ''Alpe bar''.

Za sada nije poznato je li, osim osobe koja je pucala, bilo još umiješanih u napad. Prema nezvaničnim saznanjima ''Pobjede'', policija raspolaže opisom napadača: srednje je građe, visok oko 175 cm, proćelav. Približio se Lakić na svega metar i pucao, najvjerovatnije, iz revolvera, jer sinoć tokom uviđaja nije pronađena čahura.

Žena koja se našla u neposrednoj blizini, a koja stanuje u istom ulazu u kojem je i Lakić, ispričala je da je zvuk bio nalik eksploziji petarde.

- Sjedila sam na klupi s djetetom kada se čuo zvuk sličan onom kada pukne petarda. Ne bih se ni okrenula da nisam čula komšinicinu kćerku kako vrišti - ispričala je ona.

Olivera Lakić je 7. marta 2012. godine napadnuta ispred svog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i tada je zadobila tjelesne povrede.

Policija je nakon šest dana intenzivne istrage uhapsila Podgoričanina Ivana Buškovića zbog osnovane sumnje da stoji iza napada na Lakić. On je u novembru te godine presudom Osnovnog suda osuđen na devet mjeseci zatvora. Tu odluku je potvrdilo i vijeće Višeg suda u Podgorici.

Dvije godine kasnije, pred Osnovnim sudom našao se i Milan Grgurović zbog optužbi da se lažno prijavio da je prijetio Lakić. On je oslobođen optužbi nakon što je Viši sud dva puta ukinuo presudu i vratio na ponovno odlučivanje.

U Osnovnom sudu 2015. godine sudilo se i Milenku Rabrenoviću da je prijetnjama ugrozio sigurnost novinarki Lakić i njenoj porodici. On je nakon dokaznog postupka pravomoćno oslobođen tih optužbi. Kako je tada navedeno u presudi, nije bilo dokaza da je Rabrenović počinio krivično djelo za koje ga je teretila optužnica. Rabrenovića je optužni akt teretio da je prijetnje novinarki Lakić i njenoj kćerki uputio preko njene kolegice.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.