Zbog ranjavanja Olivere Lakić, saslušani Bušković i njegovi prijatelji

Autor: Vijesti.me
11.05.2018 09:43
A
A
A

Policija još nije otkrila ko je pucao u Oliveru Lakić, novinarku “Vijesti”, ali tvrde da čine sve da to urade.

Iz Uprave policije “Vijestima” su nezvanično saopćili da su zbog ranjavanja novinarke Lakić saslušali više desetina osoba koje imaju kriminalnu prošlost. 

Pred inspektorima Odsjeka za krvne delikte izjavu je dao i Ivan Bušković, osuđivan zbog prebijanja novinarke Lakić 2012. godine. Inspektori su saslušali i nekoliko njegovih prijatelja koji su tokom sudskog postupka zbog napada na Lakić lažnim svjedočenjem pokušavali osigurati alibi Buškoviću.

Izvor iz istrage “Vijestima” je rekao da niko od njih nije zadržan nakon saslušanja, ali da provjeravaju njihov alibi.

Osim toga, policija je i jučer pregledala snimke s nadzornih kamera izuzetih iz dijela grada u kom Lakić živi. Da bi utvrdili je li napadač imao pomagače koji su pratili novinarku i eventualno mu javili kada je ona iz redakcije krenula ka kući, policija će pregledati snimke nadzornih kamera iz centra grada.

Inspektori su dolazili u redakciju “Vijesti” da bi razgovarali o ranjenoj novinarki, ali su upućeni na glavnog i odgovornog urednika Mihaila Jovovića.

Olivera Lakić ranjena je 8. maja oko 21 sat ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici. Njoj je, nakon što je izašla iz automobila i krenula ka ulazu, prišao muškarac i pucao joj u desnu nogu.

Lakić je jučer iz Kliničkog centra otpuštena na kućno liječenje.

Prije tri noći ona je ranjena na istom mjestu na kom je pretučena 7. marta 2012. godine.

Zbog tog napada Ivan Bušković osuđen je na devet mjeseci zatvora, ali nije toliko ostao iza spuških rešetaka. Zakonom o amnestiji kazna mu je skraćena za četvrtinu, a nakon toga dobio je i zatvorski uvjet, po kom mu je robija umanjena za dodatnih 10 dana.

Više o:

Olivera Lakić