ISTRAGA

Pronađen DNK osumnjičenog za ubistvo Anastasije Lašmanove

CdM

14.5.2018

Istražitelji će uskoro podnijeti krivičnu prijavu protiv osobe za koju sumnjaju da je u petak uvečer u naselju Dobrota ubila ukrajinsku državljanku Anastasiju Lašmanovu. 

Prema saznanjima "Pobjede", policija je prikupila mnoštvo materijalnih dokaza koji ukazuju da iza zločina stoji osoba s kojom je bila u dugogodišnjoj emotivnoj vezi.

Među pronađenim tragovima je i DNK osobe za koju se sumnja da je ubila Lašmanovu. Inspektori na osnovu izuzetih dokaza pretpostavljaju da je i napadač povrijeđen u zločinu iz strasti. 

U okviru istrage saslušano je više osoba.

Pri identifikaciji osumnjičenog za ubistvo policiji je pomogao pregled snimaka s kamera koje su postavljene u okolini zgrade u kojoj je Lašmanova stanovala, ali i analiza listinga telefonskih komunikacija koje je žrtva ostvarila posljednjih mjeseci. 

Lašmanova je izbodena nožem u svom stanu. 

Lašmanova je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina i radila kao konobarica. 

U kratkom roku ona je postala moćna i utjecajna osoba, a imovina kojom raspolaže, prema procjenama, vrijedi na desetine miliona eura. 

Riječ je o direktorici kompanije "Sea trade", koja je prije tri godine kupila tivatski hotel "Mimoza" i na tom mjestu je izgrađen hotelski kompleks "Perla". 

Lašmanova je vlasnica salona ljepote "Femme fatale", koji se nalazi u hotelu "Tre kane" u Budvi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.