Lašmanova je u svom stanu ubijena s više uboda nožem

Smijenjen otac osumnjičenog za ubistvo Lašmanove

Autor: Blic.rs
16.05.2018 08:03
A
A
A

Menadžment Uprave policije Crne Gore smijenio je Zorana Stanovića, šefa ispostave Granične policije Aerodrom Tivat, čijeg sina Arsenija (22) policija traži zbog ubistva ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove (30).

Iz vrha UP "Vijestima" je nezvanično rečeno da je za vršioca dužnosti te ispostave imenovan Danilo Ivanović. 

Lašmanova je u svom stanu ubijena s više uboda nožem po glavi i tijelu. Iako rezultati obdukcije još nisu dostavljeni tužilaštvu, prema onome što su istražitelji zatekli na licu mjesta, na njenom tijelu bilo je vidljivo najmanje deset ubodnih rana.

Kako se sumnja, mladić je došao u stan Lašmanove, gdje je nastala prepirka, koja je okončana tragično, a ispreturane stvari u stanu i tragovi krvi ukazuju da se žrtva borila s napadačem. 

U okviru istrage o ubistvu Ukrajinke, čije je tijelo pronađeno u kotorskom naselju Dobrota, policijski inspektori saslušali su više osoba u svojstvu građana među kojima je i otac mladića koji se sumnjiči za zločin.

Uviđaj je trajao do kasno u noć, a policija je nakon dojave o smrti Lašmanove blokirala sve izlaze iz grada i pojačala kontrolu. Da je došlo do surovog zločina, inspektori su saznali kada su dobili poziv od njene prijateljice, koja ih je obavijestila da sumnja da joj se nešto dogodilo.

Lašmanova je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina i radila kao konobarica. U kratkom roku ona je postala moćna i utjecajna osoba, a imovina kojom raspolaže, prema procjenama, vrijedi na desetine miliona eura. Riječ je o direktorici kompanije "Sea trade", koja je prije tri godine kupila tivatski hotel "Mimoza" i na tom mjestu je izgrađen hotelski kompleks "Perla".

Arsenije Stanović je bivši vaterpolista i kao golman je igrao za Primorac.