REGION

Potjera u Baru, osumnjičeni za iznudu ipak uhapšen

CdM

17.5.2018

Službenici Centra sigurnosti Bar danas su u efikasnoj akciji uhapsili sigurnosno interesantne osobe, Berance Nedeljka Pekovića (37) i Nemanju Babovića (28), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda na štetu Baranina M. D. (36), saopćeno je iz Uprave policije.

Naime, danas je M. D. prijavio da mu već duži period Peković prijeti te da strahuje za svoju i sigurnost svoje porodice. 

Policija je osumnjičenom napravila zasjedu pa su obilježili novčanice koje su kasnije, nakon hapšenja, pronađene kod Pekovića.

On je s Babovićem danas došao u Bar, na radno mjesto oštećenog, gdje su prijetili i pokušali iznuditi novac. Od oštećenog su tražili 500 eura, koje im je trebao predati do 15 sati. 

- O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, koji je naložio da se Peković i Babović uhapse zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda. Okolnosti i uloga drugih osoba u navedenom događaju se ispituju, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena - navode iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.