REGION

Đukanović stupio na funkciju predsjednika Crne Gore

Avaz.ba

20.5.2018

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović položio je zakletvu pred poslanicima Skupštine, čime je i zvanično stupio na funkciju šefa države.

- Zaklinjem se svojom čašću na Ustavu Crne Gore da ću dužnost predsjednika Crne Gore obavljati savjesno i odgovorno za dobro svih građana naše domovine. Kao predsjednik države posvetit ću se očuvanju nezavisnosti i suvereniteta Crne Gore i njenoj afirmaciji kao građanske, demokratske, ekološke i države socijalne pravde, zasnovane na vladavini prava - rekao je Đukanović.


Svečanoj sjednici u Vladinom domu na Cetinju, osim poslanika, prisustvuju nekadašnji predsjednici Crne Gore, Skupštine i Vlade, državni funkcioneri i čelnici državnih institucija.

Sjednici prisustvuju i članovi Vlade, vjerski velikodostojnici, članovi diplomatskog kora, nerezidentni ambasadori, vojni izaslanici odbrane i predstavnici međunarodnih organizacija.

Na predsjedničkim izborima, održanim 15. marta, Đukanović je osvojio 53,9 posto glasova.

Funkciju će obavljati pet godina.

Od uvođenja višestranačja, predsjednici Crne Gore bili su Momir Bulatović u dva mandata, Đukanović jednom i Filip Vujanović tri puta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.