CRNA GORA

Čestitke Đukanoviću od predsjednika Austrije i Letonije te premijera Malte

Antenam.net

29.5.2018

Čestitke predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću uputili su predsjednik Republike Austrije Aleksander Van der Belen (Alexander Van der Bellen), predsjednik Republike Letonije Rajmonds Vejonis (Raimonds Vējonis) i predsjednik vlade Malte Džozef Muskat (Joseph Muscat), piše Antenam.net

Predsjednik Republike Austrije Aleksander Van der Belen uputio je najsrdačnije čestitke predsjedniku Đukanoviću i najbolje želje za lično blagostanje, kao i sretnu i prosperitetnu budućnost narodu Crne Gore.

Predsjednik Republike Letonije Rajmonds Vejonis poželio je Đukanoviću uspješan i produktivan mandat predsjednika i iskazao optimizam za daljnje unapređenje i obogaćivanje prijateljskih odnosa Letonije i Crne Gore.

- Dozvolite mi da iskoristim ovu priliku da ponovim snažnu podršku Letonije procesu integracije Crne Gore u Evropsku uniju - istakao je Vejonis.

U svojoj čestitki predsjednik vlade Malte Džozef Muskat podsjeća na posjetu Đukanovića La Valeti u maju 2016. godine i plodotvornu razmjenu iskustava uoči predsjedavanja Malte Evropskim vijećem i naglašava punu posvećenost Crne Gore napretku na putu EU integracija.

- U tom smislu Malta ostaje snažna podrška procesu koji ste započeli i stoji na raspolaganju da ponudi bilo kakvu tehničku pomoć i podijeli ekspertizu stečenu tokom naših pregovora o pridruživanju - navodi Muskat.

On je, također, istakao da bilateralna saradnja Malte i Crne Gore ima konkretne rezultate, kao što je uspješna realizacija projekta izgradnje vjetroelektrana na Možuri, što će ne samo doprinijeti čistijoj okolini nego i budućoj saradnji u drugim oblastima.

- Malta i Crna Gora dijele pozitivnu sinergiju i ja sam uvjeren da će tokom vaše nove dužnosti dobri odnosi koje smo postigli između dvije države nastaviti da napreduju i na bilateralnom planu, kao i u regionalnom i međunarodnom kontekstu - zaključio je premijer Malte, piše Antenam.net.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.