CRNA GORA

Čestitke Đukanoviću od predsjednika Austrije i Letonije te premijera Malte

Antenam.net
29.05.2018 18:05

Čestitke predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću uputili su predsjednik Republike Austrije Aleksander Van der Belen (Alexander Van der Bellen), predsjednik Republike Letonije Rajmonds Vejonis (Raimonds Vējonis) i predsjednik vlade Malte Džozef Muskat (Joseph Muscat), piše Antenam.net

Predsjednik Republike Austrije Aleksander Van der Belen uputio je najsrdačnije čestitke predsjedniku Đukanoviću i najbolje želje za lično blagostanje, kao i sretnu i prosperitetnu budućnost narodu Crne Gore.

Predsjednik Republike Letonije Rajmonds Vejonis poželio je Đukanoviću uspješan i produktivan mandat predsjednika i iskazao optimizam za daljnje unapređenje i obogaćivanje prijateljskih odnosa Letonije i Crne Gore.

- Dozvolite mi da iskoristim ovu priliku da ponovim snažnu podršku Letonije procesu integracije Crne Gore u Evropsku uniju - istakao je Vejonis.

U svojoj čestitki predsjednik vlade Malte Džozef Muskat podsjeća na posjetu Đukanovića La Valeti u maju 2016. godine i plodotvornu razmjenu iskustava uoči predsjedavanja Malte Evropskim vijećem i naglašava punu posvećenost Crne Gore napretku na putu EU integracija.

- U tom smislu Malta ostaje snažna podrška procesu koji ste započeli i stoji na raspolaganju da ponudi bilo kakvu tehničku pomoć i podijeli ekspertizu stečenu tokom naših pregovora o pridruživanju - navodi Muskat.

On je, također, istakao da bilateralna saradnja Malte i Crne Gore ima konkretne rezultate, kao što je uspješna realizacija projekta izgradnje vjetroelektrana na Možuri, što će ne samo doprinijeti čistijoj okolini nego i budućoj saradnji u drugim oblastima.

- Malta i Crna Gora dijele pozitivnu sinergiju i ja sam uvjeren da će tokom vaše nove dužnosti dobri odnosi koje smo postigli između dvije države nastaviti da napreduju i na bilateralnom planu, kao i u regionalnom i međunarodnom kontekstu - zaključio je premijer Malte, piše Antenam.net.

NA VRH