SKANDALI

Crnogorska porodica nakon 20 godina slučajno otkrila da su odgajali tuđe dijete

Ilustracija

Blic.rs

31.5.2018

Jedna porodica s primorja sasvim slučajno je otkrila da je prije 20 godina njihova beba zamijenjena u porodilištu kotorske Opće bolnice.

Poslije ovog šokantnog otkrića, utvrđeno je da je njihovo dijete raslo u porodici koja, također, živi na primorju. Ovaj slučaj dobio je sudski epilog, što je podgoričkom listu "Dan" potvrđeno iz kotorske bolnice.

Prema pouzdanim informacijama ovog lista, porodice čije su bebe zamijenjene prije dvije decenije u kotorskoj bolnici su iz općina Budva i Herceg-Novi.

- U toku je jedan sudski spor s predmetom utvrđivanja zamjene beba u porodilištu bolnice Kotor. Prema nalogu suda, garantirana je tajnost podataka, tako da smo u obavezi da se pridržavamo te odluke suda i ne možemo objavljivati bilo kakve informacije vezane za taj spor - odgovorio je direktor kotorske bolnice Ivan Ilić.

Zbog propusta u kotorskoj bolnici, oštećene porodice navodno traže milionsku odštetu, piše podgorički "Dan". Podsjetimo, nedavno je slučaj zamjene beba u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore uznemirio crnogorsku javnost, ali je on, na svu sreću, ubrzo rasvijetljen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.