OTEŽANI UVJETI Oštećeni tehnički blok, kuhinja, perionica

Nakon nevremena u Crnoj Gori: Bolnica Meljine teško oštećena, srećom, nema povrijeđenih

Vijesti.me
09.06.2018 16:38

Objekti Opšte bolnice u Meljinama teško su oštećeni u nevremenu koje je jutros nešto prije tri sata zahvatilo hercegnovsku rivijeru.

Pijavica koja je prošla preko bolničkog kompleksa najviše štete nanijela je zgradi u kojoj se nalazi interno odjeljenje. Otkriven je dio krova, pa su jutros pod vodom bile ambulante i hodnici. Brzom organizacijom menadžmenta i rukovodstva, skupa oprema je sklonjena na sigurno.

Radnici Stambeno-komunalnog već nepropusnim ceradama pokrivaju krov, jer postoji opasnost da voda prodre i na Odjeljenje radiologije, koje je sprat niže od Internog. Devastiran je bolnički park, čije je formiranje počelo prije više od jednog stoljeća.

- Štete su ogromne, ali, srećom, niko od pacijenata i zaposlenih nije povrijeđen i nije bio u opasnosti - kaže direktorica Bolnice dr. Olivera Elez.

Ona navodi da su oštećeni tehnički blok, kuhinja, perionica, kotlovnica djelimično i objekt u kome je smještena barokomora, kao i odjeljenju za transfuziju.

- Ambulanta i interni kabinet su neupotrebljivi za rad i izvjesno vrijeme neće raditi - kaže dr. Elez i ističe da su u toku uregntni radovi na otklanjanju štete.

- To je rašćišćavanje terena, zatvaranje velikih staklenih površina koje su polomljenje.

Radnici Stambeno-komunalnog pomažu u saniranju štete, iz lokalne vlasti obećali su dio pomoći za saniranje štete. Iz Atlas grupe koja je vlasnik Bolnice, poslali su ekipu stručnjaka da procijeni štetu i već sutra bi trebalo da počnu sa građevinskim radovima.

Bolnica nastavlja raditi i u otežanim uvjetima

Hirurg dr. Goran Komatina ističe da su Odjeljenje hirurgije i zgrada Porodilišta ostali neoštećeni i da nesmetano rade. 

- Spremni smo da primimo sve pacijente da se stručno porinemo za one koji su na našem odjeljenju - ističe dr. Komatina. On kaže da su danas imali posla oko sitnih povreda, uglavnom od stakla, ljudi koji su pomagali na raščišćavanju parka i objekata.

Svi zaposleni pomažu u otklanjanju štete od nevremena

- Sve osoblje koje je danas imalo slobodan dan, a to su dvije trećine zaposlenih, odazvali su se pozivu i došli da pomognu otklanjanju posljedica od nevremena, dok su oni koji su dežurni nastavili da obavljaju njihove radne obaveze - ističe dr. Elez.

Medicinska sestra Tatjana Radenović, koja je imala slobodan vikend, odmah se odazvala pozivu i došla u Bolnicu. 

- Prizor je bio užasan, interna ambulanta, kabinet i hodnici bili su pod vodom, prokišnjavalo je, a bor je polomio prozor i “uletio” u hodnik” - priča Tatjana.

S obzirom na činjenicu da Bolnica već duže vrijeme radi u otežanim uvjetima, to je gest vrijedan hvale. Podsjećamo da je Vlada CG, 2016. godine pokrenula raskid privatizacionog ugovora sa Atlas grupom pa je postupak pred sudom. Zaposleni nisu primili četiri plaće, posljednji im je isplaćen lični dohodak za januar.

- Zaposleni su uvijek bili solidarni i borili su se za ovu bolnicu, pa za mene njihov gest nije iznenađene - ustvrdila je dr. Elez.

Oglasi

NA VRH