CRNA GORA

Opsežna kriminalna akcija: Osumnjičeni da su planirali surova ubistva osmorice policajaca

Ilustracija

Blic.rs

19.6.2018

Šest osoba, među kojima su i dvojica državljana BiH, uhapšeno je jučer u Crnoj Gori zbog osnovane sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je planirala likvidacije osam policijskih funkcionera i službenika ANB-a i dvije sigurnosno interesantne osobe. 

Pedesetosmogodišnji Nikšićanin Ranko Radulović, njegov bratić Stefan Radulović, rođak Luka Radulović, kao i Darko Vicković, Ratko Martinović, Nikola Mandić te dvojica bosanskih državljana privedeni su u velikoj policijskoj akciji.

Policija traga za sinom Ranka Radulovića zbog sumnje da je umiješan u ove kriminalne radnje. 

Osumnjičeni su sinoć privedeni u Centar bezbjednosti u Podgorici i danas će svi biti saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu. 

Hapšenja u Nikšiću nastavak su policijske akcije, započete lišavanjem slobode Zlatka Matanovića iz Skadra, 19-godišnjeg Stefana Perovića iz Nikšića i njegovog 21-godišnjeg sugrađanina Dejana Vujovića, koje policija tereti da su članovi kriminalne grupe koja je planirala više likvidacija.

Više izvora iz istrage kazalo je za crnogorsku "Pobjedu" da hapšenjem Ranka Radulovića i još sedam sigurnosno interesantnih osoba nije stavljena tačka na slučaj. Postoji niz operativnih saznanja koja ukazuju na šire razmjere kriminalne akcije. Sada se prikupljaju materijalni dokazi koji, kako tvrde istražitelji, mogu dovesti do novih hapšenja ili potjernica.

Jučer su pretreseni objekti osumnjičenih članova “nikšićke grupe”, odakle je izuzeto niz tragova radi daljnje provjere. 

- Prema sadašnjim saznanjima, planirana je bila opsežna kriminalna akcija s mogućim katastrofalnim posljedicama ubistvima pojedinih policijskih funkcionera i službenika ANB-a, kao i nekih sigurnosno interesantnih osoba. Različiti su motivi što su se pojedine osobe našle na spisku kriminalnog klana - kazao je izvor "Pobjede."

Prema nalazima istrage, kriminalna grupa koju predvodi Radulović sumnjiči se da je, po nalogu vođa ''škaljarskog klana'', trebalo da djeluje u dva pravca: da se likvidiraju pojedini policijski funkcioneri iz Nikšića i Podgorice, kao i da se eliminiraju dvije sigurnosno interesantne osobe koje su duže na meti ovog klana iz Kotora.

Kao vođe ''škaljarskog klana'' u policijskim evidencijama su označeni Igor i Jovica Vukotić, za koje se sumnja da su napustili Crnu Goru.

Operativna saznanja, ali i razmjena informacija sa službama regiona, ukazuju na to da je nikšićka grupa imala niz sastanaka na “neutralnoj teritoriji” te da su razmjenjivane poruke s vođama škaljarskog klana, uglavnom preko “povjerljivih posrednika”. Specijalni tim tereti Ranka Radulovića da je, u dogovoru s više osoba, pripremao niz surovih akcija, prenijeli su mediji.

Ranko Radulović

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.