REGION

Crna Gora otvorila još jedno poglavlje u pregovorima s EU

Srna

25.6.2018

Crna Gora je danas na Međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu otvorila pregovaračko poglavlje 17 - Ekonomska i monetarna unija i dalji rad u ovoj oblasti od izuzetne važnosti za prilagođavanje principima otvorene tržišne ekonomije koja počiva na slobodnoj konkurenciji, politici jedinstvene valute i postizanju i održavanju cjenovne stabilnosti.

Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han (Johanes Hahn) ocijenio je da otvaranje pregovora u poglavlju 17 predstavlja još jedan važan korak naprijed na evropskom putu, izrazivši očekivanje da će Crna Gora nastaviti da uspješno ispunjava obaveze iz evropske agende.

- Han je rekao da je Crna Gora najviše napredovala u pregovorima s EU, te da prioritet i u narednom periodu treba da bude oblast vladavine prava - saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva inostranih poslova.

Han je ponovio da će Evropska komisija nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u EU, uključujući ekspertsku i finansijsku pomoć.

Šef crnogorske delegacije, ministar inostranih poslova Srđan Darmanović rekao je da se nada da će do kraja godine biti otvorena i preostala dva, osam - Konkurencija i 27 - Životna sredina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.