DEMANTI

Vlada: Marković nije Vučiću ništa obećao

CdM

7.8.2018

Premijer Duško Marković nije lani ništa obećao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, poručuju iz Vlade. 

Oni su večeras demantirali navode predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča, da mu je premijer Duško Marković tokom boravka i u Beogradu 2017. obećao da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije pred važne i značajne datume, prenosi CdM.

Iz Vlade je Televiziji Crne Gore saopšteno da premijer Marković tokom konferencije za novinare u Beogradu u tom kom kontekstu nije ništa obećao Vučiću, već da je, kako su podsjetili, govorio o unapređenju položaja srpske zajednice u Crnoj Gori.

Objavljujemo i video iz februara 2017. gdje se jasno čuje šta je tada ovim povodom kazao premijer Marković (izjavu možete poslušati od 6:20 minuta). 

- Crna Gora i ova Vlada će biti snažno posvećena, ne samo očuvanju i unapređenju položaja srpske zajednice, nego pažljivom odnosu prema onome što su glasovi ili nezadovoljstvo i primedbe koje dolaze uz srpske zajednice. Predsjedniče, želimo da o tim pitanjima razgovaramo sa vama i sa vašom Vladom. Za taj dijalog nam nisu potrebni posrednici niti političke platforme bilo bilo koje bilo koje stranke. Želim da vas uvjerim da je srpski jezik ćirilica ustavna kategorija, da iz budžeta u okviru naših mogućnosti podržavamo i podstičemo poziciju srpske zajednice, ali ako postoje problemi, a vjerujem da postoje ako postoji više prostora. Spremni smo da zajedno sa vama taj prostor širimo i da pronalazimo najbolje odgovore, jer je to u duhu našeg prijateljstva i našeg ukupnog ukupnog interesa - jasan je bio Marković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.