NESREĆA

Nevrijeme u Crnoj Gori, iz mora kod Bara spašeno 13 osoba

Printscreen

Avaz.ba

11.8.2018

Jako nevrijeme koje je poslijepodne zahvatilo crnogorsko primorje, napravilo je haos u Baru, a pripadnici Uprave pomorske sigurnosti su za nepunih sat i po iz mora spasili 13 osoba.


Kako je CdM-u kazao Žarko Lukšić iz Uprave pomorske sigurnosti, njihova plovila su već u 16,26 sati bila aktivirana, i prije nego što je došlo nevrijeme.


“Prvo smo u barsku marinu dopremili čamac sa dvije osobe. Odmah nakon toga, uočili smo jedrilicu kojoj je puklo jedro, a na kojoj se nalazila jedna osoba. Zatim je posada na plovilu ‘Sar 3’, koje se iz Ulcinja vraćalo za Bar, uočila gumenjak sa četiri osobe i još dvije osobe na jednom malom čamcu. I oni su bezbjedno dopremljeni u Luku Bar. U tom istom trenutku nam javljaju da se prevrnulo jedno plovilo, na kojoj su se nalazile dvije osobe. Spasili smo još dvije osobe kojima se čamac prevrnuo kod lukobrana“, naveo je Lukšić.


Ističe da su za sat i po vremena iz mora spasili 13 osoba.

“Jedna osoba je povrijeđena, radi se o starijem muškarcu koji je pola sata bio u hladnoj vodi i njemu je ukazana pomoć”, kazao je Lukšić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.