CRNA GORA

U Podgorici uhapšeno više osoba, pronađeni oružje, silikonske maske, eksplozivne naprave…

Ilustracija

Pobjeda

16.8.2018

Specijalni policijski tim uhapsio je jučer ujutro šest osoba iz Podgorice po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog osnovane sumnje da su dio kriminalne organizacije, za koju se sumnja daje planirala najteža krivična djela.  

Prema saznanjima Pobjede, uhapšeni su Željko Đukić, Miloš Božović, Dragoje Vukčević, Lazar Raičević, Marko Rnković i Balša Todorović. Osumnjičeni su, kako nam je saopšteno, bliski Podgoričaninu Miliću Minji Šakoviću, kojeg dovode u vezu sa škaljarskim klanom.

Uhapšeni su, kako je nezvanično saopšteno Pobjedi, bili u intenzivnom kontaktu sa Jankom Vukadinovićem, pritvorenikom u ZIKS -u, koji se tereti da je dio kriminalne organizacije koja stoji iza ubistva Miloša Šakovića (32) u podgoričkom lokalu Forum 31. marta, kada je slučajno stradao Radivoje Jovanović (41). Istražitelji su jučer ujutro u 6 sati izveli tajnu akciju i pretresli stanove koje koriste osumnjičeni i pronašli više nedozvoljenih predmeta.

Pronađena je veća količina oružja, eksplozivnih naprava, a zaplijenjeni su i još neki predmeti koje istražitelji provjeravaju. Radi se o silikonskim maskama, karticama, telefonima… Uporedo sa ovom akcijom, specijalni policijski tim “posjetio” je i ZIKS, odakle su oduzeli telefon pritvoreniku Janku Vukadinoviću.

Njemu su dva puta pretresli sobu, ali nisu našli ništa iako su imali informaciju da koristi telefon. Pri trećem pretresu, Vukadinović im je predao telefon, koji je poslat na vještačenje.

Praćenjem njegovih razgovora utvrđeno je da je bio u kontaktu sa svim uhapšenima. Povodom privođenja ove grupe, tužilaštvo se nije oglašavalo, pa nije poznato koja krivična djela im se stavljaju na teret. 

Njima je određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti privedeni sudiji za istragu koji će se izjasniti o pritvoru. Prema ocjeni tužilaštva, Janko Vukadinović i njegov brat Predrag su iznajmili automobil koji je korišten u ubistvu Šakovića i stan u kojem su se osumnjičeni za ovaj zločin sastajali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.