PRAZNIK

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vjernicima čestitao Kurban-bajram

Avaz.ba

21.8.2018

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je reisu Rifatu Fejziću i građanima islamske vjere čestitku povodom Kurban-bajrama.

U čestitci se navodi:

- Poštovani reise,

Povodom Kurban-bajrama, praznika koji nas podsjeća na vrijednosti suživota, uzajamne podrške i zajedništva, duboko utkanih u islamu, Vama i svim građanima islamske vjere, želim srećan praznik.

Dok širom svijeta izazovna vremena na test stavljaju humanost, multietničnost i multikonfesionalnost, s ponosom možemo reći da je sklad koji smo godinama gradili u Crnoj Gori, uprkos velikim iskušenjima koja su pogađala cijeli region, bio primjer za sve ostale. Neka današnji blagdan bude prilika za daljnju afirmaciju tih vrijednosti.

Uvjeren sam da ćemo i u vremenu pred nama, na temelju izgrađenog, zajedno doprinijeti daljnjoj integraciji Crne Gore i Regiona u savremeno evropsko društvo, poboljšanju kvaliteta života građana i promociji Crne Gore u svijetu.

U želji da Vi i svi građani praznik proslavite u blagostanju, okruženi najbližima, još jednom upućujem iskrene čestitke i srdačan pozdrav - poručio je Milo Đukanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.