share whatsapp twitter facebook
×

PORUKE Predsjednik Crne Gore

Đukanović: Integracija je u interesu i zapadnog Balkana i EU Tokom sastanka s ambasadorom Njemačke Hansom Ginterom Maternom

Integracija je interes i zapadnog Balkana i Evropske unije, pa bi propuštanje još jedne prilike da se zapadni Balkan integrira značilo održavanje zone permanentne nestabilnosti, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

- Uprkos smanjenju entuzijazma za proširenje, unutar EU predano radimo na reformama i dostizanju standarda u cilju evropeizacije crnogorskog društva - poručio je Đukanović danas u Podgorici tokom razgovora s ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Hansom Ginterom Maternom.

Iz predsjedničke službe za informiranje saopćeno je da je Đukanović naveo da je očuvanje vizije ujedinjene Evrope i nastavak procesa proširenja kao optimalnog okvira za evropsku konkurentnost značajno i za regionalni prosperitet.

On je rekao da su članstvo u EU, kao i ekonomski i demokratski razvoj zemlje prioriteti državne politike Crne Gore.

- Dinamičan politički dijalog sa zemljom poput Njemačke izuzetno je važan za Crnu Goru, imajući u vidu značaj pažnje jedne od vodećih evropskih država za poticaj integracijama Crne Gore i zapadnog Balkana - rekao je Đukanović.