PODGORICA

Knežević: Zabarikadirao sam se na prvoj liniji fronta

Podgorički Viši sud uvažio je žalbe Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i odredio zatvor poslanicima opozicionog DF Milanu Kneževiću i Nebojši Medojeviću

Zatvor traje dok Medojević i Knežević ne pristanu da svjedoče. RSE

Avaz.ba

30.11.2018

Podgorički Viši sud uvažio je žalbe Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i odredio zatvor poslanicima opozicionog DF-a Milanu Kneževiću i Nebojši Medojeviću.

Njima je određen pritvor zbog odbijanja da svjedoče u predmetima SDT-a, saopćeno je danas iz tog suda. 

Milan Knežević je rekao za Sputnjik da se neće dobrovoljno predati policiji, ali da je spreman voditi pregovore s parlamentarnim rukovodstvom o mirnom rješenju situacije.

- Zabarikadirao sam se u Skupštini, na prvoj liniji fronta… Već sam poslao jasan signal da se neću dobrovoljno predati. Sa mnom su ovdje kolege poslanici iz Demokratskog fronta. Država ima čitav represivni aparat koji sve vrijeme koristi protiv mene i mojih kolega i cijelog našeg opozicionog saveza. Oni mogu pokušati ući silom. Rekao sam im: ''Vi imate silu, a mi vjeru'', i vidjet ćemo kakav će biti epilog - kazao je Knežević.

Prema njegovim riječima, za podne je zakazan sastanak opozicionih poslanika s rukovodstvom parlamenta.

Rano jutros, nakon završetka sjednice Skupštine Crne Gore, policija je uhapsila poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i sprovela ga u zatvor u Spužu.

Naime, poslanicima opozicionog Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću Viši sud u Podgorici odredio je pritvor u trajanju od najduže dva mjeseca, odnosno dok ne pristanu da svjedoče.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.