SAOPĆENJE

Policijske službenice iz BiH prisustvuju Svjetskoj konferenciji žena u sektoru sigurnosti u Budvi

Delegacija iz naše zemlje prezentirala aktivnosti koje poduzimamo na ovom polju

Delegacija BiH u Budvi. Printscreen

Avaz.ba

20.2.2019

Svjetska konferencija žena u sektoru sigurnosti svečano je otvorena u Budvi, a trajat će do 22. februara 2019. godine. Konferenciji prisustvuje i delegacija BiH, koju čine policijske službenice iz agencija za provođenje zakona u BiH, predstavnice Udruženja „Mreža policijskih službenica“.

Konferenciju je otvorio direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović, a prisutnim su se obratili brojni visoki zvaničnici Crne Gore, kao i OSCE-a, NATO-a, DCAF-a, Ambasade SAD, koji su poželjeli dobrodošlicu delagacijama iz 19 zemalja i ukazali na višestruki značaj ove konferencije. 

Tema konferencije je „Kako promovirati posao u sektoru sigurnosti i zainteresirati više žena za njegovo obavljanje i kako profesionalno osnažiti žene za napredovanje u službi“.  

Delegacija BiH prezentirala je aktivnosti koje naša zemlja poduzima na ovom polju. Konferencija je organizirana od Internacionalne policijske asocijacije - Sekcija Crna Gora, Sindikata Uprave policije Crne Gore i Udruženja policijskih službenica Crne Gore, te predstavlja izuzetnu priliku za dodatno umrežavanja žena u sektoru sigurnosti iz cijelog svijeta, što je jedan od ciljeva Udruženja "Mreža policijskih službenica".

Učešće policijskih službenica iz BiH na ovoj konferenciji podržao je UNDP BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.