TURIZAM

Posjetili smo Crnu Goru: Evo šta možete očekivati ukoliko se odlučite otići na ovu destinaciju

Za razliku od paprenog hrvatskog primorja, crnogorsko je ipak prihvatljivije za džep bh. građana

Dž.S.

7.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+23

U posljednjih nekoliko godina crnogorski turizam ostvaruje stopu rasta među najvišima u svijetu. Jedna od ljepših destinacija koju možete posjetiti je upravo crnogorsko primorje.

Ekipa Avaz.ba imala je priliku posjetiti neke od gradova među kojima su: Budva, Kotor i Herceg-Novi. Karakteristična, autohtona priroda i pogled na Jadransko more svakom gradu daje poseban šmek.

Ono što ipak najviše ide u prilog većini građana BiH koji žele posjetiti ovo prelijepo mjesto jesu cijene. I za razliku od paprenog hrvatskog primorja, crnogorsko je ipak prihvatljivije za džep bh. građana.

Tako, ukoliko želite popiti kafu na obali Jadranskog mora, morate izdvojiti euro do dva, što je približno ista cijena kao i u većini bh. gradova. Za pristojan obrok Crnogorci u prosjeku naplaćuju 10 eura, mada je brza hrana mnogo prihvatljivija, a cijena je između 2,5 i 7 eura.

Ukoliko se želite upoznati s njihovom kulturom, možete posjetiti muzeje, svete kuće, a poseban šmek svemu daje crnogorska hrana. Na primorju možete probati i ukusne morske plodove, ali i tradicionalnu hranu Crne Gore koja se odlikuje jačinom okusa, a koja je skoro ista kao bh., domaća hrana.

Oni posljednjih godina mnogo ulažu u turizam i infrastrukturu, a sadržaj koji nude može zadovoljiti ukuse turista koji dolaze iz svih krajeva Evrope. Za mlađe veliki je broj diskoteka i popularnih kafića, dok oni malo stariji mogu uživati u predivnoj prirodi.

U odnosu na prethodnu godinu, cijene nisu puno povećali. Tako najam apartmana košta od 25 do 50 eura, a ni hotelske sobe nisu drastično skuplje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.