AKCIJE

Crnogorska policija zaplijenila više od 50 kilograma marihuane

Uprava policije CG

Fena

22.5.2019

Službenici crnogorske Uprave policije – Stanice granične policije I Ulcinj spriječili su krijumčarenje 54,4 kilograma marihuane iz Republike Albanije u Crnu Goru, preko rijeke Bojane.

Postupajući shodno operativnim saznanjima, crnogorska policija je u utorak u mjestu Sutjel, općina Ulcinj, kontrolirala kombi marke Opel Movano, kojim je upravljao N. P. (30) iz Podgorice.

Pregledom unutrašnjosti kombija pronađene su i oduzete dvije veće torbe u kojima se nalazila biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine 54,4 kilograma.

Provjerom putem Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj utvrđeno je da registarske oznake na ovom vozilu pripadaju drugom vozilu. N. P. je potom uhapšen, saopćila je crnogorska Uprava policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je pronađena marihuana prokrijumčarena iz Albanije u Crnu Goru te da je N. P. drogu nabavio u namjeri da je stavi u promet.

N. P. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u stjecaju s krivičnim djelom falsifikovanje isprave, dok će pronađena droga biti upućena Forenzičkom centru radi vještačenja, stoji u saopćenju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.