REGION

Ambasador Srbije pozvan na razgovor: Teške kvalifikacije na račun predsjednika neprihvatljive

Zoran Bingulac

Avaz.ba

20.6.2019

Ambasador Srbije Zoran Bingulac pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zbog kontinuiranih, negativnih izjava srbijanskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore, koje su kulminirale izjavom člana Vlade Republike Srbije, ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića, saopćeno je iz MVP-a.

Tom prilikom, kako se navodi, državni sekretar, ambasador Zoran Janković ocijenio je zabrinjavajućim i neprimjerenim izjave ministra u Vladi Republike Srbije te prenio očekivanje da će se zvanični Beograd ograditi od spomenutih izjava.

- Teške kvalifikacije iznesene na račun predsjednika Crne Gore neprihvatljive su, nisu na liniji dobrosusjedskih odnosa i ne doprinose ukupnoj saradnji dvije države - saopćeno je.

Kako se dodaje, ambasador Janković je ocijenio neprimjerenom intenzivnu i negativnu kampanju koja se neopravdano i bez argumenata vodi u Srbiji, povodom Nacrta zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.